Recepten

 

Met dit eenvoudig recept maak je steeds snel en gemakkelijk (vegan) ijskoffie! 

 

Benodigdheden:

- espresso koffie (espressomachine / mokkapot)

- ijsblokjesvorm

- mooi glas

- agave - of rietsuikersiroop

- (plantaardige) melk

 

Werkwijze:

- Maak een voldoende hoeveelheid espressokoffie om een volledige ijsblokjesvorm mee te vullen. Zet vervolgens in de diepvries.

- Vul je glas met espresso ijsblokjes.

- Giet 10 ml siroop over de ijsblokjes.

- Vul je glas verder op met melk.

- Plaats een rietje en klaar, genieten maar!

 

Leer dit recept en vele anderen tijdens onze workshop Ice Coffee.

 

 

Matcha Latte :

een natuurlijke energieboost 

Matcha Latte

 

Matcha is een groen theepoeder uit Japan en wordt traditioneel bereid tijdens speciale theeceremonies.

Door het drinken (met warm water of melk)  van gemalen, groene theebladeren, neem je meer voedingsstoffen op dan wanneer je groene thee zet op de klassieke manier.

Matcha bevat meer cafeïne in vergelijking met reguliere infusie van groene theebladeren. 

Benodigdheden:

- tas (inhoud 280 ml)

- kwaliteitsvol matcha poeder (Japans en biologisch)

- bamboe matcha borstel

- bamboe doseerlepel (optioneel)

- gefilterd water (80°C - 85°C)

 

Werkwijze:

🌱 Tip: Doe de bereiding onmiddellijk in je latte tas/glas.

 - Meng met een bamboe garde 1 theelepel (3 g) matcha poeder met 30 ml warm water.

- Los het matcha poeder op in het water door met een bamboe garde snel heen en weer te bewegen en dit totdat alle klonters opgelost zijn en je een schuimige massa met spinaziegeur krijgt. Probeer dit in max. 30 seconden te doen om overextractie tegen te gaan (waardoor bittere smaken de overhand krijgen).

- Gebruik je vaardigheden om latte art te maken in je matcha latte of volg onze originele Barista Workshop ‘Coloured Latte Art’. Inschrijven kan hier.

 🌱 Tips:

- De temperatuur is erg belangrijk, door kokend water te gebruiken om je matcha poeder op te lossen, kan het bitter smaken. Dit is ook van belang bij de melk. Deze mag niet hoger zijn dan 85°C, dit resulteert anders in een bittere smaak en de natuurlijke zoetheid zal ontbreken.

- Zowel koemelk als plantaardige melk zijn geschikt. Voor plantaardige melk raden we havermelk aan. Het combineert goed met je matcha-bereiding.

Leer dit recept en vele anderen tijdens onze workshop Coloured Latte Art. 

Honduras Marcala filterkoffie (V60):

  • Maal 20 g Honduras koffiebonen
  • Verwarm gefilterd water tot 94°C
  • Giet stapsgewijs op volgens volgend receptuur:

Tijd              Opgieten      tot +/-

0”                           =>          60 g

30”                         =>          180 g

1’10”                     =>           Swirl (draai cirkelgewijs met kan en filterhouder)

1’30”                     =>           300 g

2’45”                     =>           Max. doorlooptijd

Honduras Marcala Espressobereiding:

Gebruik 18 g gemalen koffie (espressomaling) voor het zetten van een doppio. De smaak komt het best tot zijn recht bij een iets langere doorlooptijd (26 à 28 seconden).