Koffieproeverij

Deze Koffieproeverijen en Barista Initiatie's kunnen perfect gegeven worden binnen het kader van een teambuildingsactiviteit, verjaardags- en vrijgezellenfeesten of event animatie's.

Met onze Barista activiteiten is het de bedoeling om de deelnemers te laten kennismaken met het boeiende product koffie. Tips & tricks worden meegegeven voor het beter zetten van uw koffie thuis of op kantoor. Door de deelnemers zelf hun koffie te laten bereiden in kleine groepjes, wordt in een ontspannen sfeer de nuttige koffiekennis meegegeven.

 

Hieronder vindt u een overzicht van onze verschillende formules in aanbieding. Uiteraard kunnen wij deze formules aanpassen op maat van de aanvraag.

Voor een vrijblijvende offerte op maat graag een mailtje naar; info@tropix.be

Een koffieproeverij kan al vanaf € 320,00 georganiseerd worden!

 

 

BARISTA INITIATIE

(basis Espresso & Latte Art Techniek)

Het kriebelt bij jou en je team om zelf aan de slag te gaan achter een professionele espressomachine? Dan is deze barista initiatie zeker een must.
Je krijgt namelijk de kans om in een professionele omgeving zelf espresso's te zetten, latte art aan te leren, de Italiaanse koffierecepten zelf te bereiden,… en dit (allemaal) met hulp en onder het toeziende oog van ons Belgisch Barista kampioene, Melanie Nunes. Tijdens onze barista initiatie vloeien theorie en praktijk in elkaar over en leer je al doende.

 • introductie en aanleren van espresso techniek
 • aanleren van melk opstomen en een basis latte art
 • aanleren ‘free pour’ en ‘etching’ latte art technieken
 • Na afloop krijgen de deelnemers de kans om nog bijkomende vragen te stellen.

   

  KOFFIEPROEVERIJ

  (met Slow Coffee Filter workshop)

  Deze koffieproeverij duurt in totaal 2 uur, waar het leren opgieten van filterkoffieen de verschillende smaakaspecten van koffiecentraal staan.

  • De deelnemers worden in groepjes verdeeld en beschikken per groep over hun eigen Slow Coffee filter materiaal en leren deze zelf opgieten.
  • We leggen het belang uit van het soort water, temperatuur, verse koffiebonen en malingsgraden.
  • Samen overlopen we de verschillende koffie origines en de smaken die terug te vinden zijn in de koffie aan de hand van een cuppingsheet die wordt ingevuld.

   

  Met de duur van 3 uur schenken we extra aandacht aan het product koffie a.d.h.v. een powerpointpresentatie. Na het praktijkgedeelte (2 uur) gaan we een extra uurtje besteden aan koffie theorie. De deelnemers krijgen foto’s te zien van koffieplantages, de verwerkingsprocessen en het branden van koffie. Verschillende zetmethodes komen aan bod en de verschillende (Italiaanse) koffierecepten.

  • Met onze powerpoint presentatie, lichten we het product koffie toe (de historiek, origine's, verwerking & het branden van groene koffie,…) en de verschillende zetmethodes.
  • Na afloop krijgen de deelnemers de kans om nog bijkomende vragen te stellen.

   

   

  Coffee Catering

  Voor diverse evenementen (jaarmarkten, opendeurdagen,…) organiseren we koffieproeverijen waar de passanten aan onze koffiestand de kans krijgen om verschillende koffiesoorten te ontdekken, proeven en eventueel bijkomende informatie te vragen.

  Zoals bij “show cooking” zijn we doorlopend koffie aan het bereiden via V60 filter. De geur van vers gemalen koffie hangt steeds in de lucht, waardoor de nieuwsgierigheid van de klanten gewekt wordt en zij spontaan vragen stellen en wensen te proeven.

  • Doorlopend bereiden we verschillende koffie origine's en leggen we onze handeling toe; soort koffiebonen, water, malingsgraad, techniek,..
  • Iedereen is welkom om meerdere koffie’s te proeven van verschillende soorten, zodoende de smaken te kunnen vergelijken en ontdekken welke koffiesmaak hun voorkeur geniet en waarom.

   


    Prijzen:
    Een koffieproeverij kan al vanaf € 320,00 georganiseerd worden!
    Al onze prijzen zijn inclusief btw, materiaal & ingrediënten.

    Groepen worden beperkt tot max. 18 deelnemers, voor grotere groepen wordt een 2de barista voorzien.
    Contacteer ons voor vrijblijvend een offerte op maat of verdere vragen: info@tropix.be