Teambuilding

Deze Koffieproeverijen en Barista Initiatie's kunnen perfect gegeven worden binnen het kader van een teambuildingsactiviteit of event animatie's voor bedrijven.


Jouw team is welkom bij ons in onze unieke locatie te Mariakerke (Gent), of wij komen tot bij u voor uw barista teambuilding te verzorgen.

 

Met onze Barista activiteiten is het de bedoeling om de deelnemers te laten kennismaken met het boeiende product koffie. Tips & tricks worden meegegeven voor het beter zetten van uw koffie thuis of op kantoor. Door de deelnemers zelf hun koffie te laten bereiden in kleine groepjes, wordt in een ontspannen sfeer de nuttige koffiekennis meegegeven.

           

 


Hieronder vindt u een overzicht van onze verschillende formules in aanbieding.
Toegankelijk voor deelnemers zonder enige koffie (voor)kennis.
Uiteraard kunnen wij deze formules aanpassen op maat van de aanvraag. 

 

BARISTA INITIATIE

basis Espresso & Latte Art Techniek

 

KOFFIEPROEVERIJ

Filterkoffie workshop met proeverij

 

 

 

BARISTA INITIATIE

(basis Espresso & Latte Art Techniek)

Het kriebelt bij jou en je team om zelf aan de slag te gaan achter een professionele espressomachine? Dan is deze barista initiatie zeker een must.
Je krijgt namelijk de kans om in een professionele omgeving zelf espresso's te zetten, latte art aan te leren, de Italiaanse koffierecepten zelf te bereiden,… en dit met hulp en onder het toeziende oog van Belgisch Barista kampioene, Melanie Nunes. Tijdens onze barista initiatie vloeien theorie en praktijk in elkaar over en leer je al doende.

Op het PROGRAMMA staat:

  • Introductie en aanleren van espresso techniek,
  • aanleren van melk opstomen en een basis latte art,
  • aanleren ‘free pour’ en ‘etching’ latte art technieken,
  • na afloop krijgen de deelnemers de kans om nog bijkomende vragen te stellen. 

                                         

KOFFIEPROEVERIJ

(met Slow Coffee Filter workshop)

Deze koffieproeverij duurt in totaal 2 uur, waar het leren opgieten van filterkoffie en de verschillende smaakaspecten van koffie centraal staan.

INHOUD:

  • De deelnemers worden in groepjes verdeeld en beschikken per groep over hun eigen Slow Coffee filter materiaal en leren deze zelf opgieten.
  • We leggen het belang uit van het soort water, temperatuur, verse koffiebonen en malingsgraden.
  • Samen overlopen we de verschillende koffie origines en de smaken die terug te vinden zijn in de koffie en dit aan de hand van een cuppingsheet die wordt ingevuld.

                      

Kies je voor een 3-uur durende workshop, dan schenken we extra aandacht aan het product koffie a.d.h.v. een PowerPointpresentatie. Na het praktijkgedeelte (2 u.) besteden we een extra uur aan koffietheorie. De deelnemers krijgen foto’s te zien van koffieplantages, de verwerkingsprocessen en het branden van koffie. Verschillende zetmethodes komen aan bod alsook de verschillende (Italiaanse) koffierecepten.

  • Met onze PowerPointpresentatie, lichten we het product koffie toe (de historiek, origine's, verwerking & het branden van groene koffie, …) en de verschillende zetmethodes.
  • Na afloop krijgen de deelnemers de kans om nog bijkomende vragen te stellen.

 

 

Activiteit boeken?

Stuur ons uw voorkeur datum toe en wij bekijken ons beschikbaarheid. De offerte wordt opgemaakt op overeengekomen datum. Van zodra u ons deze offerte ondertekend terug bezorgt staat uw activiteit definitief in ons agenda gereserveerd voor u.

Voor een vrijblijvende offerte op maat graag een mailtje naar: info@tropix.be