Koffie Weetjes

Wat is Slow Coffee?
Allerlei nieuwe zetmethodes worden (her)ontdekt, gemoderniseerd en verbeterd dankzij de nieuwe wetenschap en technieken die zich razendsnel verspreiden.
Onder de algemene noemer spreekt men nu van ‘slow coffee’ of koffie waar men de tijd en aandacht neemt om deze correct te bereiden en het allerbeste uit de koffiebonen te halen.
Deze evolutie gaat hand in hand met de ‘third wave of coffee’ waar er meer aandacht is voor ‘specialty coffee’. Het zou spijtig zijn deze ‘specialty coffee’ te bedoezelen door ze ‘slecht’ te zetten. Niet alle koffies zijn geschikt voor een espressobereiding. Specialty coffees met een hoge aciditeit (zuurte, niet ph) komen beter tot hun recht als filterkoffie dan als een geconcentreerde espresso. Vandaar de term ‘slow coffee’, waar sommige frisse koffiesoorten van nature hoog in aciditeit beter smaken gezet met een ‘trage’ bereidingswijze.
 
Wat is Specialty Coffee?
Koffie van hoge kwaliteit waarvan de herkomst traceerbaar is. Specialty Coffee wordt door een (internationale) jury gecupt (=professioneel koffie proeven), beoordeeld en gequoteerd. Vanaf 80/100 punten spreekt men van Specialty Coffee kwaliteit.