About us

Tropix werd in 2012 opgericht door Belgisch Barista Kampioen  Melanie D. Nunes.

 

Barista Melanie D. Nunes 

Barista Melanie D. Nunes

Sinds 2007 ben ik gebeten door de koffiemicrobe, mede dankzij Bart & Peter Deprez van 'Viva Sara koffiebranderij'. Viva Sara heeft me de kans gegeven te trainen voor het Belgisch Barista Kampioenschap, waar ik de 1ste plaats veroverde, eind 2008.

Na enkele jaren gewerkt te hebben in verschillende koffiebars in Vlaanderen, als barista en manager, besloot ik mijn passie te delen en me toe te spitsen op het geven van barista workshops en coffee consulting.

Door bewust als onafhankelijk koffieconsulente te werken, kan ik steeds objectief op al jouw vragen antwoorden omtrent het koffiegebeuren. 

 

 

 

/// Meer info of vragen? Mail naar info@tropix.be

 

 

In 2018 vervoegde Linda het Tropix team.

De koffiemicrobe heeft me al enkele jaren te pakken. Mijn eerste kennismaking met Specialty Coffee was in de Aalsterse koffiebar 'Philimonius'. Ik volgde er mijn eerste koffieworkshop. Mijn passie voor échte koffie was geboren en ik startte als homebarista. Vervolgens deed ik nog een SCA koffie-opleiding bij Or koffie.

Toen ik mijn eigen espressomachine aanschafte deed ik een beroep op Melanie voor een privé-opleiding in Espresso Technieken.

Wat als hobby begon mondde uit in een professionele samenwerking met Melanie. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van het Tropix team. Vanaf september 2021 sta ik als barista in mijn eigen pop-up koffiebar: Tas. en zal erna nog freelance barista opdrachten voor Tropix uitvoeren.

  

Alle barista tools die aangeboden worden in onze webshop zijn door Melanie & Linda getest en gebruiken we zelf om onze Specialty Coffee naar een hoger niveau te tillen.

Tropix Barista Melanie Nunes 
SCA membership logo Tropix

  

 

© Tropix, Gent BTW BE 0842.776.085